Paskaita apie pieno reikšmę mūsų gyvenime
Atnaujinta: 2015-03-23
Kovo 23 dieną Aleksandro Stulginskio universiteto profesorė Sigita Urbienė gimnazijoje skaitė paskaitą „Biologinė pieno produktų reikšmė“. Pristatymas buvo informatyvus, mokiniai sužinojo iš ko pienas yra sudarytas, kiek daug įvairių molekulių turi įtakos žmogaus sveikatai, išgirdo, kad pieno produktuose yra nemažai naudingų medžiagų, kurios ne tik gerina organizmo darbą, bet ir yra tam tikra prevencija nuo vėžio.
Pasak profesorės, kiekvienas žmogus privalo vartoti pieno produktus, kadangi naudingų medžiagų gausa padeda stiprinti kaulus, dantis bei vidaus organų veiklą.
Paskaitos pabaigoje mokiniai sužinojo ir apie patį pieno sudarymą, kaip medžiagos keliauja po visą karvės organizmą. Daugelį nustebino faktas, jog karvės turi net po keturis skrandžius, iš kurių pirmasis yra 200 litrų talpos. Tais skrandžiais pernešamos gerosios pieno bakterijos, kurios labai svarbios žmogaus sveikatai.
Profesorės iškalbingumas, mokėjimas sudominti suteikė gimnazistams daug naujų ir įdomių žinių.